Beatlesfestival på Beitostølen 14. - 16. OKTOBER 2016

Programmet

Festivalprogram 2016

Program Beatlesfestival 2016.

Fredag

Kl. 18:00 Gary Owen spiller i Lobbybaren.
Kl. 18:00 Platemessen er åpen.
Kl. 19:00 Buffet
Kl. 21:30 Quiz med Finn Bjelke i dansebaren. Quiz for perioden 1962 – 1970.
Kl. 23:00 Finn Bjelke spiller blandet musikk fra 60/70-tallet.
Kl. 02:00 Baren stenger.

Lørdag:
Kl. 07:30 Frokost. ¨
Kl. 09:00-18:00 Platemessen åpen.
Kl. 10:30 Seminar ved Yan Friis. ”Beatles og humor - også verdens morsomste band”
Kl. 11:30 Pete Best. Forteller litt om sitt liv med Beatles 60-62. Dag Inge Fjeld leder denne sekvensen.   
Kl. 13:00 Minikonsert med Beatleskoret fra Drøbak på Cafeen.
Kl. 14:00 Filmfremvisning: Filmtittel annonseres senere.
Kl. 16:00 Quiz med Finn Bjelke.
Kl. 18:30 Minikonsert med Beatleskoret fra Drøbak i lobby Radisson Blu.
Kl. 19:00 Middag
Kl. 21:00 Dørene åpnes.

  • Beatleskoret spiller/synger
  • Gary Owen opptrer
  • Pete Best med band spiller

Kl. 23:30 Retur til Lobbybaren. Gary Owen + musikk.
Kl. 02:00 Baren stenger.

 

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

ÅRETS GJESTER OG ARTISTER!

PETE BEST

Peter Randolph Best ble født 24. november 1941, i Madras, India, og vokste opp i Liverpool. Hans mor Mona Best åpnet Casbah Club i kjelleren på familiehuset i Hayman's Green, West Derby, og første band som spilte der (etter å ha vært med på å pusse opp kjelleren) var the Quarrymen, som den gangen besto av John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ken Brown.

Etter at Pete ble med i The Beatles (som de hadde begynt å kalle seg), skaffet Mona gruppen mange av spillejobbene i Liverpool og omegn, ikke bare i sin egen klubb. Mona var halvt indisk, halvt engelsk og det indiske blodet har gjort seg gjeldende hos Pete, ikke minst etter hvert som han har blitt eldre.

Pete spilte trommer for Beatles fra de startet som profesjonelle musikere i august 1960 i Hamburg, og han var med dem i to år inntil han fikk sparken og ble erstattet av Ringo Starr i august 1962.

Norge var faktisk tidlig ute med å få besøk av Pete Best, da han opptrådte på Oppsalmessen i 1989, dette var nemlig samme år som han pensjonerte seg som kommuneansatt i Liverpool og begynte i show business igjen. 

Pete har besøkt Norge fire ganger tidligere. Første gang var som sagt i 1989, deretter kom han tilbake i 1992, også dette i Oslo. Den gangen var han bare med som gjest og var dommer i en konkurranse. I 2001 deltok han på Across The Universe sitt Beatlesarrangement på Royal Garden Hotel i Trondheim, hvor han holdt foredrag og tok imot spørsmål fra publikum. I 2010 hadde han med seg bandet sitt da han deltok på "Schizofrenidagene" i Stavanger.

På Beitostølen vil han både fortelle om Beatlesperioden, svare på spørsmål og spille med bandet sitt.

Pete har etter hvert begynt å tjene litt penger som følge at han har vært en Beatle. I 1969 fikk han utbetalt en ukjent sum fra Apple som erstatning for at Ringo i et intervju med Playboy i 1965 hadde latt det falle en bemerkning som kunne tolkes dithen at Pete var pillemisbruker. Tvert imot var han den eneste av de fire som hadde holdt seg unna narkotiske stoffer under Hamburgperioden. I 1995 inneholdt Beatlesalbumet "Anthology 1" flere spor med Pete bak trommene, og dette skal ha innbragt ham inntil £4 millioner i royalties, selv om han ellers ikke var involvert i prosjektet. Pete har også vært konsulent for uavhengige filmproduksjoner om Beatles, første gang for filmen "Birth of the Beatles" i 1980.

I 2008 ga Pete Best Band ut albumet "Hayman's Green", som kun inneholdt nye sanger skrevet av gruppen selv, men på konserter fremfører de gjerne sanger fra Beatlesrepertoaret i perioden 1960-62 - god gammel rock'n'roll!

GARY OWEN

Vi lar Gary selv fortelle: Jeg ble født, og vokste opp, i New York City. Musikk og humor har alltid fantes i min verden. Mine foreldre var glad i alle typer god musikk. I min oppvekst var toner fra The Boston Pops, Scott Joplin eller Bing Crosby en selvfølge på en lørdags ettermiddag. Mine brødre og jeg har The Beatles som vårt favoritt band. En maidag i 1983, tenkte jeg, "Jeg tror jeg vil lære å spille gitar". Så gjorde jeg dèt. Etter å ha tatt gitartimer i mindre enn èn måned, måtte jeg innse, at jeg lærte mye mer av å spille med Beatlesplatene mine. Det ble en vane å gjøre nettopp det etter skoletid. Jeg lukket døren til rommet mitt, og lærte meg selv å spille den ene Beatleslåten etter den andre. Mine stakkars naboer! I årene som fulgte, innså jeg at muligheten for at min drøm om å bli musiker på heltid, kanskje kunne bli oppfylt. En dag i 1991, gikk jeg for å se en solo opptreden av en musiker kalt Will Hoppey. Jeg tenkte; "Jøss! Det ser gøy ut! Dèt vil jeg prøve!" Så gjorde jeg dèt. Og jeg har ikke sett tilbake siden. I mesteparten av nittiårene opptrådte jeg som soloartist; vokalist og med tolvstrengs aukustisk gitar.

Jeg spilte i lokale puber i New York, New Jersey og i Pennsylvania. De fleste låter  jeg fremfører er sanger er fra seksti- og syttitallet, fra mine barndomsår. I februar 2000 fikk jeg et tilbud om å spille i Scandinavia. Det var skremmende å skulle gjøre dette alene, men det viste seg å være det beste jeg kunne ha gjort. Siden da, har jeg reist og jobbet i Scandinavia og Europa ti ganger. Det var fantastisk å besøke de forskjellige landene, Norge, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Sveits, Italia, Frankrike, Østerike, Polen, England og Holland.

OLA FURU - BEATLESSAMLER

Ola skal ha plateutstilling, for de som vil bla og studere litt nærmere sjeldne utgaver av Beatlesplater. Det gir ikke alltid mening å se 70 LP-plater som tilsynelatende er helt like, men som er forskjellige i små detaljer, og hvor det ene eksemplaret kan ha en seks-sifret markedsverdi. Ola selger også noen av sine objekter, og tar imot bytte - så ta med dine dubletter! Han gir deg også en uformell verdivurdering om du har plater du er usikker på verdien på. Ole Morten Fossli kommer også i år til å ha for salg sjeldne og mer vanlige Beatles og soloplater, som i fjor.

FINN BJELKE OG YAN FRIIS

Disse herrene er kjent fra radioprogrammene "Herreavdelingen" og "Herreavdelingens Platesjappe". Finn Bjelke er ansatt i NRK og leder og deltar i flere radioprogrammer, og har også jobbet noe for TV. Han har også skrevet en del bøker, noen av disse er Quiz-bøker, og han har i en årrekke ledet radioens "Pop-Quiz". På festivalen er det sin rolle som quizmaster han vil dra veksel på.

Yan Friis var i mange år plateanmelder, bl.a. i Arbeiderbladet og ungdomsbladet Det Nye, den gangen dette bladet fokuserte mer på å være et ungdomsblad enn et rent kvinneblad. Han jobber nå i Vi Menn. Friis er Beatlesfan og ekspert, og han har utgitt boken "Beatles og jeg", hvor han vever sammen sin egen oppvekst med de forskjellige plateutgivelsene med Beatles som kom ut i denne perioden. Han jobber for NRK som frilanser.

kodowanie html5 css, projektowanie stron internetowych , PSD2HTML, PSD to HTML, proste strony www, cięcie PSD, tworzenie stron www, webdesign,