Beatlesfestival på Beitostølen 14. - 16. OKTOBER 2016

Presse

He didn't notice that the lights had changed

Festivalen

På Bergo og Radisson Blu Hotel får fansen oppleve The Beatles' sin musikk hele helgen. Høydepunktet er for mange lørdagens multimediakonsert i Beitohallen, men festivalen har også et Beatlesfaglig program med foredrag, filmfremvisning og konkurranse. Festivalen er et samarbeid mellom Beitostølen Resort og Norwegian Wood - Den norske Beatlesklubben.

Det har tidligere vært konserter med bl.a.

 • Christian Ingebrigtsen
 • Fabulous Couldhavebeens
 • Tor Endresen
 • Nicholas Carlie
 • Gaute Ormåsen
 • Viggo Sandvik
 • Trond Granlund
 • Egil Eldøen
 • Norwegian Beatles
 • Revolver
 • Det Betales

Her er bergensbandet "Revolver":

 

Pressekontakter:

Beitostølen Resort:
Tlf: 61 35 10 00
Mail

Beatlesklubben v. Roger Stormo:
Tlf. 92 08 65 26
Mail

 

Lenker:

 

Pressebilder:

Det Betales

Det Betales anno 2011

Klikk bildene for høyoppløselige versjoner

Pressebilder av John Lennon

Bilde 1   Bilde 2
Bilde 3   Bilde 4
Bilde 5   Bilde 6
Bilde 7   Bilde 8

Klikk bildene for høyoppløselige versjoner

Pressebilder av The Beatles

1963

 

1964

 

  1963     1964  
1967 1968
  1967     1968  
1969 Apple Logo
1969
Apple logo

Klikk bildene for høyoppløselige versjoner

© Copyright Apple Corps Ltd.

Pressebilder av Norwegian Beatles

Bilde 1   Bilde 2

Klikk bildene for høyoppløselige versjoner

The Beatles RockBand

The Beatles:Rockband

Klikk bildet for å se The Beatles RockBand Sgt Pepper video (Quicktime)

Flere videoer og pressebilder fra The Beatles:RockBand kan lastes ned fra TheBeatlesRockBand.com.


Fra tidligere år:

Festivalen 2011

Festivalen hadde dette året disse punktene:

Beatlesfestivalen 2011

 

 • "Det Betales" fra Drammen jubilerer
 • Beatlesmenyer på restaurantene
 • "Band of the 60s"
 • Beatlesvideoer i puber og barer
 • Visning av "Let It Be" med innledning
 • Oddvar Rud forteller og synger
 • Dag Inge Fjeld foredrar om Apple
 • Bård Ose med bandet "Revolver"
 • Beatlesutstilling
 • Nachspiel

 

Ny dokumentarfilm om George

Den nye dokumentarfilmen om George Harrison ble presentert på festivalen.

Vi viste Let It Be på storskjermHvorfor er Apple Computer og ikke Apple Records det ektefødte barnet av The Beatles?

Dag Inge Fjeld holdt et foredrag hvor han tok for seg de tre organisasjonene, og analyserte hvorfor det er slik at The Beatles fremstår som den ultimate bedrift, Apple Records som det perfekte kaos og Apple Computer som den ektefødte forlengelsen av de fabelaktige fire.

Dag Inge Fjeld er partner i Blichfeldt Tangen Fjeld målgruppeinnsikt AS, og Høyskolelektor II ved Markedshøyskolen. Fjeld er utdannet fra Handelshøyskolen BI og har lang fartstid fra reklame, media og analysebransjen.

Festivalen 2010

Da er årets Beatlesfestival på Beitostølen en saga blott, og vi kan notere oss for nok et vellykket arrangement.

Beatlesfestivalen 2010 sto i jubileenes tegn, da det var femte festival på rad, den norske Beatlesklubben fylte 30 år, John Lennon ville ha fylt 70 og Ringo Starr fylte 70 i sommer. I tillegg var det 50 år siden Beatles fikk sitt endelige gruppenavn og tok fatt på sin profesjonelle karriere som musikere i og med at de begynte som fast band på Indra Club i Hamburg.

Fredagskvelden var det kjellerkonsert med The Norwegian Beatles og høy partyfaktor. Lørdag arrangerte den norske Beatlesklubben Norwegian Wood tre temaforedrag på dagtid, Roger Stormo fortalte om klubbens historie og her strakk ikke tiden helt til, så resten av foredraget vil etter hvert finne utgivelse annetsteds. Beatleskoret fra Fredrikstad hadde to sanginnslag under dette foredraget. Hans Olof Gottfridson feiret 50 år siden Beatles startet sin karriere i Hamburg med et foredrag om denne perioden (han jobber for tiden med en ny bok).

Hans Olof Gottfridsson

Bård Ose feiret Lennon 70 år med å minne oss på hvorfor Lennon fremdeles er så viktig for oss i 2010.

Beatlesquiz ble holdt og verdige vinnere kåret og premiert.

Så var det film, og det var blitt satt opp en ekstra film i tillegg de som var forhåndsannonsert. På Swingen Pub gikk Beatles' Magical Mystery Tour og John og Yokos One to One konsert, sistnevnte ble også vist i reprise på cafeen senere på kvelden, og i foredragssalen ble den nye BBC-produksjonen Lennon Naked fra 2010 vist.

Deretter var det slippfest for de nye CD-versjonene av "Red album", "Blue album" og de remastrede Apple-platene. Linda Engebråten presenterte en Apple-film på 20 minutter som både inneholdt tidligere usett filmmateriale fra Apples begynnelse og et nytt intervju med Peter Asher, som var sjef for Apple Records i gamle dager. Vi avspilte eksempler fra den nye Come and Get It samle-CDen og viste frem John Lennons nye signaturboks. (Just Like) Starting Over ble spilt i "stripped down" versjon, samt sangen India India fra Home Tapes, en av bonus CDene fra signaturboksen. Deretter var det miniquiz om "red" og "blue" album og de fleste tilstedeværende fikk premier enten i form av t-skjorte eller CD eller begge deler, alle kunne dessuten forsyne seg med reklameplakater for "red" og "blue" og for Lennons Power To The People - The Hits.

Før middag hadde Beatleskoret fra Fredrikstad en stemningsfull minikonsert i lobbyen på Radisson Blu hotell.

Så var det festmiddag med bløtkakefeiring av Beatlesklubben, før kveldens konserter med The Fabulous Couldhavebeens (med gjesteopptreden av Bård Ose) og The Norwegian Beatles. Beatlesklubben loddet ut et eksemplar av den nye Signaturboksen med John Lennon, med Power to The People - The Hits som andre- og tredjepremie og trekningen ble foretatt i en av konsertpausene. I de sene timer ble det nachspiel med åpen mikrofon, og både klubbmedlemmer og styremedlemmer fra Norwegian Wood var på scenen og fremførte noen av de låtene som ofte blir utelatt av vanlige coverband, bl.a. "Well... (Baby Please Don't Go)", "Her Majesty", "You Know My Name (Look Up The Number)", "The Continuing Story of Bungalow Bill" og "Honey Pie" - med medlemmer av The Norwegian Beatles som backingband.

Selve markedet var det litt snau oppslutning om, men Beatlesklubben hadde stand med sine blader, T-skjorter og annet og Lars Olav Hole hadde med seg plater til salgs. I tillegg var det en som hadde med seg sjeldne "acetates" som ble vist frem.

PRESSEOMTALE

2008

2006-2007


Bilder

Fra forestillingen i Beitohallen 21. Oktober 2006.
Klikk bilde for større versjon.
Alle fotos: Geir Norling

logoen
Festivalens logo

LOGO PSD - LOGO JPG - LOGO GIF


Viggo Sandvik gjestet festivalen i 2007.

Beatles på CD - Klikk for å bestille!

 

kodowanie html5 css, projektowanie stron internetowych , PSD2HTML, PSD to HTML, proste strony www, cięcie PSD, tworzenie stron www, webdesign,